13.8 C
Sarajevo
28.03.2024

Vučić: Broj respiratora od danas državna tajna

“Za respiratore. . . od danas je državna tajna. Ja sam kriv, pišite to, stavljajte u svojim primedbama, u jednom delu političke oligarhije, kako god hoćete. Mi ćemo da se snalazimo, da nabavljamo što je moguće više aparata”, rekao je Vučić.

On je rekao da je jutros, na primjer, nabavio još 50 respiratora, ali da ta nabavka nigdje ne piše, što je, inače, bila teza pojedinih nevladinih organizacija da se broj respiratora može utvrditi na izvjesnim sajtovima.

“Šta vas briga kako sam nabavio. I još ću. Snalazim se. Pa me gonite jednog dana što sam narodu nabavljao respiratore i trudio se da pomognm zemlji da sačuvamo zdravlje ljudi”, rekao je Vučih.

- OGLAS -

On je ponovio da Srbiju čeka veoma težak period, za koji nikad ne mogu da budu potpuno pripremljeni.

“Imajte poverenje. Donosićemo ozbiljne i odgovorne mere”, rekao je Vučić.

Srbija nema problema s novcem, finansijski je stabilna

Srbija je finansijski jedna od najzdravijih zemalja i u ovoj situaciji nema problem sa novcem, izjavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da je država već sada spremna da izdvoji 50 miliona evra pomoći za kredite za likvidnost preko Fonda za razvoj.

Upitan da prokomentariše to što EBRD izdvaja milijardu evra za pomoć kompanijama za saniranje posljedica virusa korona i da li je razgovarao sa predstavnicima međunarodnih finansijskih institucija o eventualnoj pomoći Srbiji, Vučić je rekao:

“Nemojte da brinete, dovoljno smo likvidni. Mi danas da izdamo obveznicu na dve milijarde mogli bi odmah da dobijemo novac. Nemamo problema sa novcem, a sa svima razgovaramo svakog dana. Srbija je u finansijskom smislu zdravija od 90 do 95 odsto zemalja. Mi smo finansijski jedna od najzdravijijih zemlja i ako će nečije obveznice da kupuju kupoveće naše, odmah posle nemačkih”, rekao je Vučić.

Primjetio je da je to što je EBRD izdvojio milijardu evra za pomoć , kako je rekao, “tanka rakija i sitne pare za cijeli svijet”.

“Mi smo već sada spremni da damo kao mala zemlja 50 miliona, a bićemo spremni i 100 miiona evra da damo za kredite za likvidnost preko Fonda za razvoj i to na jedan odsto”, kazao je Vučić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA