5 C
Sarajevo
27.04.2024

U Zenici u protekla 24 sata evakuirano 14 osoba

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice u funkciji komandanta Štaba civilne zaštite, ponovio je kako je Grad stavio na raspolaganje sve svoje resurse. 

 – Mislim da radovi na sanaciji šteta od poplava i klizišta iz 2014. godine nisu urađeni kako je trebalo, o čemu svjedoči i činjenica da su nam se problemi javili upravo na tim lokacijama. Tražit ćemo odgovornost nadležnih za propust u Tetovu, gdje je, zbog velikih nanosa, bio začepljen kanal u vlasništvu kompanije “Arcelor Mittal” Zenica, što je za posljedicu imalo plavljenje većeg broja domaćinstava – rekao je Kasumović.

Midhat Serdarević, pomoćnik gradonačelnika za civilnu zaštitu, informirao je prisutne o urađenom u prethodna 24 sata od početka prirodne nesreće.

- OGLAS -

– Samostalna služba za spašavanje imala je veći broj intervencija i tom prilikom iz ugroženih područja evakuirano je 14 osoba – rekao je Serdarević. 

Od proglašenja stanja prirodne nesreće od poplava i klizišta na teritoriju Zenice, na terenu je angažirano više od 20 radnih mašina, desetak kamiona, dva čamca i veći broj manje mehanizacije.

Članovi Štaba civilne zaštite Zenice zatražili su da se vrše profesionalne kontrole rada angažiranih mašina i da se izvještaji sa terena redovno dostavljaju nadležnim službama. 

Građane ugroženih područja su još jednom pozivali da se za pomoć obrate Službi civilne zaštite Zenice na  broj 032 447-731.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA