Sport
Preminuo Ilija Petković, legendarni nogometaš i trener Legendarni nogometaš i selektor Jugoslavije te Srbije i Crne Gore Ilija Petković preminuo je u Beogradu u 75. godini.
# Agencija
 
Legendarni nogometaš i selektor Jugoslavije te Srbije i Crne Gore Ilija Petković preminuo je u Beogradu u 75. godini.
 

Predsjednik FS Beograd imao je problema sa srcem i plućima, bio je hospitalizovan, a sada su stigle vijesti o njegovoj smrti.

Petković je bio primljen u Klinički centar Srbije u ponedeljak zbog pucanja čira na dvanaestopalačnom crijevu, da bi tada bilo ustanovljeno kako je nekadašnji selektor Srbije i Crne Gore pozitivan na korona virus.

Legendarni trener je onda prebačen u Covid bolnicu "Bežanijska kosa", gdje je najprije stigla informacija da je njegovo stanje stabilno, a potom da se naglo pogoršalo i da je izgubio dosta krvi. Ljekari su Petkovića priključili na respirator nakon čega je krenula bitka za njegov život uz velike probleme sa srcem i plućima.

Nažalost, srpska fudbalska legenda nije izdržala i u subotu je Ilija Petković preminuo.

Kao igrač, Petković je bio član OFK Beograda čija je jedna od najvećih klupskih legendi, i Troje. Trenersku karijeru je započeo u OFK Beogradu i u skoro tri decenije dugom poslu vodio još Servet, Aris, Šangaj Šenhua, Sičuan, Inčon, Al Ahli...

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.