Sport
Preskupa usluga: Navijači Liverpoola bojkotovali gledanje utakmice protiv Sheffield Uniteda Liverpool, aktuelni šampion Engleske, savladao je sinoć Sheffield United rezultatom 2:1 u šestom kolu Premiershipa.
# SCS

Liverpool, aktuelni šampion Engleske, savladao je sinoć Sheffield United rezultatom 2:1 u šestom kolu Premiershipa.

Ipak, danas u prvom planu u engleskim medijima nisu Roberto Firmino i Diogo Jota, kreatori rezultatskog preokreta, već – navijači Redsa, koji su, praktično, bojkotovali utakmicu svoje ekipe.

O čemu se radi? Pristalice Liverpoola nisu željele da uplate 14.95 funti za “pay-per-view” uslugu Sky Sporta, a posredstvom koje bi mogle uživo da posmatraju utakmicu voljenog tima.

Bilo im je to preskupo, pa su novac odlučili da doniraju u humanitarne svrhe. Tako je prikupljeno više od 80.000 funti za “banke hrane” u Engleskoj.

Akciju je pokrenula neformalna grupa navijača Liverpoola pod imenom “Spirit of Shankly” (“Duh Šenklija”), čiji je apel da se novac za gledanje utakmice usmjeri u druge svrhe podržala armija pristalica slavnog kluba.

“Ne budimo pristalice profiterstva. Bojkotujmo! U našoj zemlji evidentna je humanitarna kriza koja će u narednom periodu biti još gora”, istakli su u ovom udruženju.

(SCS)

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.