7.7 C
Sarajevo
25.04.2024

Radnici blokirali autobusku stanicu u Zenici

Predsjednik Sindikata Huso Sarvan rekao je da su se na ovaj korak odlučili jer je račun preduzeća blokirala Kantonalna direkcija Poreske uprave FBiH s kojom je početkom godine potpisan sporazum o plaćanju u ratama poreskog duga od 3,7 miliona KM bez kamata, koje bi trebale biti otpisane nakon isplate glavnice.

“Poreska uprava ne dozvoljava da se isplate plate i topli obroci, koji su već uplaćeni na račune banaka. To je kulminiralo i dovelo do toga da napravimo obustavu i ukažemo na probleme, za koje su krivi svi prethodni menadžeri i uprave, a najmanje radnici”, rekao je Sarvan na konferenciji za novinare.

On je naglasio da u isto vrijeme Poreska uprava dozvoljava da drugi, veći dužnici od njih, mogu normalno raditi, a da oni svojoj porodici ne mogu donijeti ni topli obrok, a kamoli platu, javlja Klix.ba.

- OGLAS -

Sindikat je najavio da će obustava trajati dok Gradska uprava i Vlada Zeničko-dobojskog kantona ne donesu odluku šta će biti s ovim preduzećem.

“Zakon nam ne dozvoljava da odmah krenemo u generalni štrajk i da ne bismo pravili zakonske greške, mi ćemo ovom prilikom najaviti i generalni štrajk”, istakao je Sarvan

.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA