20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Tegeltija stigao na sjednicu Komisije u Parlament BiH

Dnevnim redom predviđeno je razmatranje podobnosti i davanje preporuke za potvrđivanje imenovanja Zorana Tegeltije za obavljanje dužnosti predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Komisija razmatra informacije koje su, u skladu sa Zakonom o Vijeću ministara BiH, dužni da dostave kandidati imenovani na dužnost predsjedavajućeg i članova Vijeća ministara BiH.

Po potrebi, Komisija postavlja pitanja imenovanim kandidatima u vezi s dostavljenim informacijama i u pogledu njihove podobnosti za obavljanje dužnosti na koje su imenovani.

- OGLAS -

Tegeltija je ranije na konferenciji za novinare izjavio da će danas biti spreman davati odgovore na pitanja poslanika – članova Komisije.

– Sve stranke imaju po jednog predstavnika i ja ću pokušati da im dam sve odgovore na pitanja i sagledam njihova viđenja najvažnijih pitanja u BiH – rekao je Tegeltija.

Prioritet u radu Vijeća ministara BiH, sa njim na čelu, bit će, tri puta je to ponovio – ekonomija.

– Prioritet je ubrzan privredni razvoj čije će rezultate građani osjetiti na svom standardu i to može da riješi veliki dio problema u BiH. Zato će prioritet biti ekonomija – kazao je Tegeltija.

Inače, Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH, na osnovu dostavljenih informacija i, kada je potrebno, nakon obavljenih razgovora s kandidatima, odlučuje o tome da li preporučuje Domu potvrdu izbora kandidata. No, njena preporuka nije obavezujuća za Dom.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA