Sport
Problemi u Bayernu: Alaba postavio nerealne zahtjeve, Alcantara ima dogovor s dva kluba Bayern se sprema za novu sezonu nakon velikih uspjeha u protekloj u kojoj je bavarski gigant osvojio sve što je mogao.
# SCS

Bayern se sprema za novu sezonu nakon velikih uspjeha u protekloj u kojoj je bavarski gigant osvojio sve što je mogao.

Kruna je bio trofej Lige prvaka, ali sada Bavarci imaju nekoliko problema sa svojim igračima, prvenstveno sa Davidom Alabom i Thiagom Alcantarom.

Alaba je postavio pred klub nevjerovatne uslove da bi potpisao novi ugovor, a Alcantara je saopštio da odlazi. Iako su u Minhenu učinili sve da ga zadrže, Španac je rekao da traži novi izazov u karijeri, otkrio je Uli Hoeness, nekadašnji predsjednik Bayerna.

„Ponudili smo Thiagu odličan četvorogodišnji ugovor. Nekoliko dana poslije toga rekao nam je da želi da ode, da traži nove izazove“, rekao je Hoeness za tv kanal Sport.

Uz dosta sarkazma, Hoeness je dodao i gdje Thiago želi da ode.

„Kako čujem, on se već dogovorio sa Liverpoolom. Ili sa Manchester Unitedom. Ili sa oba kluba. Ali, niko od njih još nije kontaktirao Bayern. To je potez bez stila, žele da nas ucjenjuju“.

Ako Thiago ode, u Bayernu nisu zabrinuti.

„Može Thiago da ode, tu su Kimmich, Goretzka, Muller, pa i Tolisso, koji zbog povreda nije mnogo igrao u posljednje dvije godine“, dodao je Hoeness.

Ostaje da se vidi s kim je to Alcantara dogovorio sve… Liverpool ili United.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.