15 C
Sarajevo
25.04.2024

Odlični trikovi za poticanje metabolizma

Tijekom tog procesa kalorije iz hrane i pića u kombinaciji sa kisikom oslobađaju energiju koja nam je potrebna za normalno funkcioniranje u svakodnevnom životu.
 
Kod nekih je ljudi metabolizam brži, a kod nekih sporiji. Ipak, metabolizam ovisi o mnogim čimbenicima te je sklon varijaciji. Na svu sreću, možemo ga donekle kontrolirati i ubrzati. Ubrzavanje metabolizma osobito ja važno onima koji se bore s viškom kilograma, piše Žena.hr
 
Neki od čimbenika koji mogu utjecati na metabolizam ljudskog tijela su mišićna masa, učestalost obroka, genetsko nasljeđe, razina stresa, prehrana i razina tjelesne aktivnosti. Osim toga, bitno je napomenuti i da se metabolizam usporava kako starimo. Na sreću, čak i ako primjetite da vam se metabolizam usporio, možete ga ‘oživiti’.
 
Jedite dovoljno
 
Želite li smršavjeti, trebali biste smanjiti unos kalorija. Ipak, da bi naše tijelo moglo normalno funkcionirati i obavljati sve svoje funkcije, potrebna mu je hrana. Kada unesete manje kalorija nego što je potrebno (1200 kalorija je minimalna količina koja se preporuča većini žena), vaš metabolizam se usporava i počinje skladištiti masti. Jedite dovoljno, tako da ne budete gladni, savjetuju stručnjaci.
 
Da bi metabolizam stalno bio ‘zaposlen’, najbolje je tijekom dana imati 3 glavna obroka i 2 manja međuobroka.
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA