Sport
Prosinečki pred sutrašnju utakmicu: Šehić ima prednost i sutra bi mogao braniti mrežu ”zmajeva” Imat ćemo sasvim drugačiju utakmicu od one u Sjevernoj Irskoj, rekao je selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki
# Anadolu Agency (AA)

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki je u Sarajevu održao konferenciju za medije pred sutrašnju utakmicu protiv reprezentacije Sjeverne Irske u okviru UEFA Lige nacija, kako prenosi Anadolu Agency (AA).

Selektor bh. reprezentacije izjavio je kako za njega i vjerovatno za sve veoma bitna utakmica jer je riječ o značajnom takmičenju i da je lijepo biti prvi. Upitan da li ima određenih dilema oko izbora igrača, Prosinečki je rekao kako je dobrodošla utakmica protiv Turske i da je pružena prilika pojedinim igračima.

”Ja znam sastav koji će sutra igrati. Vidjet ćemo još danas na treningu. Nadam se da neće biti nekih problema, ozljeda, ali sutra će igrati ovi koji mislim da će dati sve od sebe. Imat ćemo sasvim drugačiju utakmicu od one u Sjevernoj Irskoj”, dodao je Prosinečki.

Rekao je i kako protivnici mogu reći šta žele, ali da su ipak došli napraviti dobar rezultat.

“Mi ćemo sutra dati sve od sebe i znamo da će biti jedna jako teška utakmica”, istakao je selektor.

Poručio je kako je prednost što se utakmica igra kući.

"Tu su naši navijači. To će biti sigurno sasvim drugačije nego u Sjevernoj Irskoj. Znamo Sjevernu Irsku. Znamo da su jedna veoma dobra reprezentacija. Sigurno će sutra dati opet sve od sebe jer njihov menalitet je takav. Na nama je samo da mi imamo tu dominaciju, loptu i, onda, se mi jako dobro osjećamo“, rekao je Prosinečki.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.