15.5 C
Sarajevo
01.05.2024

Twitter je ograničen u Mjanmaru

“Potvrđeno: Mnogi operateri u Mjanmaru ograničavaju mrežu. Podaci u stvarnom vremenu pokazuju gubitak veze od oko 22.00 po lokalnom vremenu”, – navodi se u poruci servisa.

U četvrtak navečer, služba je također upozorila na ograničenja na Facebooku u zemlji. Primjećuje se da je to vjerojatno zbog situacije u zemlji i ograničenja koja je nametnula vojska koja je došla na vlast.

Ujutro 1. februara, nekoliko sati prije otvaranja prvog zasjedanja novog parlamenta, izabranog na općim izborima 8. novembra, vojska Mjanmara, koja je prethodno optužila Nacionalnu izbornu komisiju i vladajuću stranku Nacionalna liga za demokratiju lažiranja izbora u korist NLD-a, uhapšeni čelnici vlade, uključujući predsjednika Vin Myinta i državnu savjetnicu (de facto premijerku) nobelovku Aung San Suu Kyi. Istodobno su uhapšeni članovi vlade i visoki vladini službenici koji su članovi NLD-a ili su povezani sa vladajućom strankom.

- OGLAS -

Popodne 1. februara, vojska je obećala punu i kontinuiranu posvećenost višestranačkom demokratskom sistemu i obećala nove izbore, poštene i demokratske, “nakon završetka vanrednog stanja”. Vanredno stanje u zemlji uvedeno je na godinu dana.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA