20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Lionel Messi igra fudbal s druge planete

Espanyol se uspio odbraniti napadima Barcelone do 71. minute, a onda je genijalni Lionel Messi sjajno izveo slobodan udarac, a igrač Espanyola je poslao loptu u svoju mrežu za 1:0.

Iako je u prvom trenutku na službenoj stranici LaLige gol pripisan igraču Espanyola, detaljnim pregledom je gol ipak pripisan Argentincu.

Barcelona je kao veliki favorit ušla u današnji meč, ali to nije bilo dovoljno da se upiše lagana pobjeda u katalonskom derbiju. Teškom mukom su na kraju domaći stigli do pobjede. Doduše, barem sudeći po pogledu na konačan rezultat.

- OGLAS -

Kako se moglo i pretpostaviti, domaćin je od početka do kraja dominirao, držao loptu u nogama, napadao, prijetio, ali Espanyolova odbrana nije popuštala.

Lionel Messi je bio najopasniji po gol gradskog rivala, imali su šanse i Suarez i Rakitić u prvom dijelu, bila je i jedna diskutabilna situacija u završnici prvog dijela, kada su domaći tražili penal, ali VAR je otklonio sve sumnje i penala nije bilo.

U nastavku još veća ofanziva na gol Espanyola, da bi tek u 72. minuti Victor Sanchez skrenuo loptu u vlastitu mrežu nakon što je Messi sjajno gađao iz slobodnjaka i autogolom osigurao tri boda Barceloni, a La Liga je na kraju Messiju pripisala taj pogodak.

Kasnije je Argentinac nakon fantastične kontre Barce postigao novi gol i ovjerio pobjedu svom timu.

Barcelona ostaje uvjerljivo prva sa 67 bodova, dok 11 bodova manje ima Atletico koji večeras gostuje Alavesu, a čak 15 Real Madrid koji također ima utakmicu manje.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA