Sport
Radno i u Veležu: Želimo nastavak sezone u Premijer ligi BiH S radom je nakon dvomjesečnog prekida zbog pandemije koronavirusa nastavio i Fudbalski klub Velež.
#

Poštujući higijensko-epidemiološke mjere koje su i dalje na snazi, "rođeni" će raditi do subote, a onda vjerovatno otići na novi odmor, jer se nazire prekid sezone u Premijer ligi BiH.

Potvrdio je to u razgovoru i trener u stručnom štabu Mustafa Kodro.

"Sigurno je da ćemo trenirati do subote. Čekamo konačnu odluku koja će izgleda biti donesena sutra. Mi svakako želimo da se sezona nastavi, kao i da se prvak odluči na terenu, a ne za stolom. Sretan sam, jer se ekipa okupila nakon dva mjeseca. Žao mi je što još uvijek nije definisano hoće li se sezona nastaviti", izjavio je Kodro.

U dobrom raspoloženju timskim treninzima nakon individualnog rada vratio se i kapiten Denis Zvonić.

"Svi smo s nestrpljenjem čekali da krenemo s radom. Rad u grupama i individualni rad su imali efekta, međutim ovaj način je, naravno, mnogo bolji i plodonosniji. Nastavljamo raditi, čekajući vijesti iz Nogometnog saveza BiH. Nadamo se da će se sezona nastaviti. Ako do toga dođe, mi ćemo biti spremni", kazao je Zvonić.

Treneru Feđi Dudiću na prvim treninzima nakon pauze na raspolaganje su se stavili svi igrači uključujući i Samira Zeljkovića, koji je ranije doživio težu povredu koljena, a koji se polako oporavlja.

Naknadno je Velež objavio informaciju da je raskinut ugovor s Nusmirom Fajićem, koji je izrazio želju da svoju karijeru nastavi u drugoj sredini. Fajić je u dosadašnjem dijelu prvenstva BH Telecom Premijer lige BiH odigrao 19 utakmica u kojima je postigao četiri gola i upisao pet asistencija.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.