7.7 C
Sarajevo
25.04.2024

Tri državljanina BiH predmet istrage zbog napada u Parizu 2015. godine

Kako je izjavio Regoje, Ambasada BiH u Berlinu je 28. juna 2019. godine primila službenu informaciju nadležnog Državnog tužilaštva u Drezdenu da je, na osnovu Evropskog naloga za hapšenje izdatog od Osnovnog istražnog suda u Briselu, Kraljevina Belgija, jedan državljanin BiH uhapšen u SR Njemačkoj 20. juna 2019. godine u 01.48 sati.

U istoj informaciji se navodi da se imenovana osoba nalazi u ekstradicionom pritvoru u pritvorskoj jedinici u gradu Hale u SR Njemačkoj, gdje će boraviti do pravosnažnosti odluke o izručenju nadležnim organima Kraljevine Belgije.

Prema navodima Državnog tužilaštva u Drezdenu, predmetni Evropski nalog za hapšenje izdat je zbog postojanja sumnje da je imenovana osoba povezana s aktivnostima terorističke grupe odgovorne za terorističke napade u Parizu od 13. novembra 2015. godine, koji su se dogodili u koncertnoj dvorani „Bataclan“.

- OGLAS -

Ministar-savjetnik Regoje je dodao da je u informaciji Državnog tužilaštva u Drezdenu navedeno i da se istraga u istom predmetu nastavlja protiv navedene osobe i još dva državljanina BiH, čija imena nisu navedena, uz napomenu da, za sada, više informacija neće biti dostupno javnosti, zbog razloga koji se tiču daljeg provođenja istrage.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA