7.7 C
Sarajevo
25.04.2024

Zbog koncerta Bijelog dugmeta pojačan autobuski prijevoz za Bjelašnicu

Polasci su u 9:00, 11:00 i 13:00, a povratak u 15:00, 17:00 i 19:00. Usputne stanice za prijem putnika su: Marijin dvor (Alta), ispred zgrade BHRT-a, stajalište Nedžarići i Dobrinja (proširenje kod Merkatora).

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo će u subotu uvesti vanredni režim saobraćaja prema Bjelašnici zbog organizovanja manifestacije “Hajdemo u planine”, javlja ZOI'84.

“Obavezno je pridržavati se putne signalizacije koja će biti vanredno postavljena za manifestaciju ‘Hajdemo u planine’ u okviru koje ZOI'84 organizuje koncert grupe Bijelo dugme”, navodi se na zvaničnom Facebook profilu KJP ZOI'84.

- OGLAS -

Organizator je predvidio 11 parkinga uz napomenu da će autobusi Centrotransa prevoziti publiku od parkinga na Velikom polju (Igman) do Hotela Maršal i nazad, s obzirom na to da će od raskrsnice Grkavica do Babinog dola biti dozvoljen saobraćaj samo za vozila s odobrenjem.

“Za autobuse je predviđen parking koji se nalazi na odvajanju za Dejčiće (Preško polje) i bit će vidno obilježen, kao i svi parkinzi pripremljeni i uređeni za ovaj događaj”, navodi ZOI'84.

Sva navedena stajališta će biti vidno obilježena nazivom manifestacije “Hajdemo u planine”. Cijena povratne karte je 7 KM. Cijena prijevoza od parkinga na Velikom polju (Igman) do Babinog dola (razdaljina 3 km) će biti 2 KM.

JKP RAD je, kako se navodi, stavio na raspolaganje četiri “pauk vozila” koja će po nalogu policije uklanjati nepropisno parkirana vozila o trošku vlasnika. “Pauk vozila” su predviđena i za džipove, a i teža vozila.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA