5 C
Sarajevo
25.04.2024

Bevanda s veleposlanicima Malezije i Saudijske Arabije o poslovnoj suradnji

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u odvojenim susretima veleposlanike Malezije Zakri Jaafara i Saudijske Arabije Hanija bin Abdullaha Mominaha, a osnovne teme razgovora bile su stvaranje boljih uvjeta za poslovnu suradnju i privlačenje investicija.

Ministar Bevanda naglasio je u razgovoru s veleposlanikom Jaafarom da su odnosi između BiH i Malezije prijateljski i da mogu biti unaprijeđeni kroz poslovnu suradnju u mnogim područjima.

Istaknuto je da je Malezija redovit sudionik poslovnih foruma u BiH koji su rezultirali potpisivanjem više memoranduma, a samo onaj koji se odnosi na ulaganja u području peradarstva vrijedan je 20 milijuna eura.

- OGLAS -

Veleposlanik Saudijske Arabije naglasio je da su tijeku mnogobrojni projekti za koje je novac osigurala vlada te zemlje, te da su otklonjene sve barijere za projekte obnove i opremanja bolnica u Mostaru i Konjicu.

Bevanda je naglasio tijekom sastanka s veleposlanikom Mominahom da je zahvalan njegovoj vladi što je izdvojila grant sredstva za obrazovanje i zdravstvo, te da će u narednom razdoblju pokušati otkloniti barijere da svi odobreni projekti budu realizirani.

Na sastancima je istaknuto da BiH ima potpisan sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja s Malezijom, dok je taj posao sa Saudijskom Arabijom okončan i čim se usuglase termini bit će potpisan i ugovor, čime će biti olakšane poslovne aktivnosti investitorima.

Veleposlanici su čestitali ministru Bevandi na ponovnom imenovanju za ministra financija i trezora BiH, te izrazili nadu da će dobra suradnja biti nastavljena i u budućnosti, saopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA