1 C
Sarajevo
23.04.2024

Francuski ministar kulture testiran pozitivno na korona virus

Francuski ministar kulture Frank Rister zaražen je novim korona virusom, saopštio je danas njegov kabinet navodeći da je on u “dobroj formi” i da se nalazi kod kuće u Parizu.

“Ministar je danas testiran pozitivno” pošto je pokazao simptome, navodi se u saopštenju. Kako se navodi Rister je prošle nedelje proveo više dana u Parlamentu gdje je potvrđeno više slučajeva zaraženih.

Na upit agencije Frans pres služba ministra je navela da su pravila za ministre ista kao i za sve Francuze da treba da sprovode mjere predostrožnosti.

- OGLAS -

On je kako je rečeno nekoliko dana prošle nedelje bio u Parlamentu, pred komisijom za kulturna pitanja. Posle objave prvih zaraženih u Parlamentu on je rekao da neće učestvovati tokom vikenda u predviđenim dogadjajima u okviru kampanje za lokalne izbore nedaleko od Pariza.

Pet poslanika i dva člana osoblja francuskog Parlamenta zaražena su korona virusom, od kojih su dva poslanika učestvovala na sastancima komisije za kulturna pitanja.

U Francuskoj je potvrđeno 1.412 slučajeva korona virusa a 25 je umrlo, od kojih su četiri smrtna slučaja prijavljena danas.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA