5.5 C
Sarajevo
25.04.2024

“Pomozi.ba” u subotu organizira humanitarni bazar ”Dobre volje“

Sredstva prikupljena tokom bazara namijenjena su osiguravanju užine djeci socijalno ugrožene kategorije

Humanitarna organizacija “Pomozi.ba” u subotu, u Sarajevu će organizirati humanitarni bazar “Dobre volje”, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz organizacije je saopćeno kako su sredstva namijenjena za dječje užine, a bazar će biti održan u prostorijama Pomozi.ba na Čengić Vili (Ul. dr. Fetaha Bećirbegovića br 8) od 10 do 16 sati.

- OGLAS -

Kao i svaki put, cijene će biti simbolične, počevši od 0,50 KM. Tako da kupovinom i najjeftinijih artikala zainteresirani mogu omogućiti da jedno dijete jedan dan ima besplatnu užinu.

”Trenutno na dnevnom nivou osiguravamo da 1.600 socijalno ugrožene djece u ruralnim sredinama ima jednu besplatnu užinu, a cijena užine u pojedinm kantonima za cijeli mjesec iznosi 10 KM. Dakle, jednom djetetu možete osigurati da jede u školi cijeli mjesec za samo 10 KM”, saopćili su iz “Pomozi.ba”.

Istakli su kako je na bazaru moguće kupiti mnogo interesantnih stvari po niskim cijenama i time pomoći nekome. Pojasnili su kako je moguće izvršiti donaciju viška stvari, a što se može koristiti u narednim bazarima i tako pomoglo onima kojima je pomoć najviše potrebna.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA