7.7 C
Sarajevo
18.04.2024

On je buduća nada bh. fudbala: Amar Klačar zasjao u njemačkom Aarbergenu

Njegov talent i dugogodišnji rad i trud su prepoznali profesionalci, stoga je dobio priliku zaigrati i potpisati ugovor s njemačkim JSG Aarbergenom.

Klačar se ovom najvažnijom sporednom stvari na svijetu, fudbalom, bavi od svoje sedme godine i fudbal je oduvijek njegov smisao života i vodilja za uspjeh.

Od samog početka su njegov izbor i želja bili da postane golman. Treninzi u klubu i dodatni golmanski treninzi s bosanskohercegovačkim najvećim profesionalcima Alaimom i Gušom rezultirali su time da postane uspješan golman kakav je danas.

- OGLAS -
Facebook / 

 

Prvu priliku da zaigra u Evropi je dobio prije četiri godine kada je pozvan u italijansku Chievo Veronu. Ovo je za njega bio veliki izazov, ali je na treningu u klubu, dva dana pred potpisivanje ugovora, povrijedio nogu te se vratio u rodni grad.

Iako se sreća poigrala s njim, Klačar, ipak, nije odustao te se nakon dugotrajnog oporavka vraća u formu. Igrao je u FK Sarajevo, FK Željezničar, a sezonu pred odlazak u Njemačku je proveo u FK Bosna Sema (Union). U novom njemačkom klubu je već počeo s treninzima i utakmicama, a ekipa u Klačara polaže velike nade i zajedno se pripremaju za nove pobjede i ulazak u veću ligu jer su na samom vrhu tabele.

Facebook / 

 

Klačar ponosno nosi svoju domovinu u srcu i pokazuje na koji način jedan mladi Bosanac uspijeva u njemačkom klubu koji uzima samo najbolje iz svake zemlje.

Klačar je pokazao i dokazao da ni pad nije neuspjeh. Pad nas uči da budemo bolji i kvalitetniji. Klačar je upravo to, nije dopustio da pad odredi njegov život.

Zasjao je i sija u njemačkom JSG Aarbergenu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA