-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Mourinho: Nisam neprijatelj Manchester Uniteda

Fudbaleri Manchester Uniteda i Tottenhama u srijedu će odigrati derbi 15. kola Premier lige Engleske. Ono što plijeni pažnju javnosti je povratak Josea Mourinha na Old Trafford, od otkaza koji mu je uručen u decembru prošle godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na klupi “crvenih đavola” tada ga je naslijedio sutrašnji rival Ole Gunnar Solskjaer, ali Mourinho tvrdi da se uoči velikog duela ne osjeća kao neprijatelj bivšeg kluba.

“Nisam negativac, nisam neprijatelj, ali sam trener koji će pokušati pobijediti Manchester United. Mislim da će me gledati na taj način. Solskjaer je tip koji pokušava pobijediti utakmicu za navijače Uniteda, pa naravno da će podržati njega, a ne mene. Mislim da će za mene vjerovatno biti lijepa reakcija, ali tokom utakmice davaće podršku Solskjaeru. Oni vole svoj klub, pa vole i Solskjaera”, istakao je Portugalac za britanske medije i dodao:

- OGLAS -

“Tokom utakmice navijači će zaboraviti na mene i pružiti podršku svom timu kako bi postigli rezultat koji žele.”

U trenutku kada je dobio otkaz na Old Traffordu, “crveni đavoli” su bili šesti u Premier ligi sa 26 bodova iz 17 utakmica. Ove sezone United je nakon 14 kola deveti na tabeli sa svega 18 bodova.

“Za mene je to zatvoreno poglavlje. Napustio sam klub i uzeo sebi vremena da shvatim šta se sve dogodilo i da se pripremim za sljedeći izazov. Manchester United sam arhivirao u mojoj knjizi iskustava. U Unitedu sam pobijedio i naučio. Period nakon odlaska za mene je bio dobar. Nije na meni da analiziram United. Povratkom na Old Trafford dolazim na mjesto gdje sam bio sretan”, zaključio je Mourinho.

Od dolaska na klupu Tottehama portugalski stručnjak je upisao tri pobjede, dvije u prvenstvu i jednu u Ligi šampiona. “Pijetlovi” uoči derbija na Old Traffordu zauzimaju petu poziciju sa 20 bodova, dva više od Uniteda. Derbi će se igrati u srijedu s početkom u 20.30 sati.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA