5 C
Sarajevo
25.04.2024

Warriorsi savladali Rocketse, na korak do finala Zapada

Ne može bez drame u polufinalnoj seriji Zapada, između Warriorsa i Rocketsa, čak ni kada se čini da će jedna ekipa rutinski posao privesti kraju.
Golden State je trijumfovao u petom susretu (104:99) i poveo sa 3-2, ali ponovo teškom mukom.

Nije tako djelovalo nakon što su domaći košarkaši u Oracle Areni poveli sa 20 poena razlike (57:37) u prvom poluvremenu, ali Houston se ponovo pokazao kao žilav protivnik za aktuelne prvake i do kraja treće dionice uspio izjednačiti (72:72).

Upravo pri kraju te dionice desio se detalj koji je zaprepastio navijače Warriorsa. Kevin Durant pri doskoku je povrijedio list (iako su mnogi u prvi mah pomislili da je stradala ahilova tetiva) i više se nije vraćao na parket.

- OGLAS -

Gosti su zatim nakratko i poveli (77:75), ali Golden State je ipak odbio nalet te trojkama Greena i Thompsona ostvario opipljiviju prednost (97:89) na dvije i po minute prije kraja. Aktuelni prvaci nakon toga su uspješno održavali vodstvo i zaključili meč trijumfom od 104:99.

Najefikasniji kod Warriorsa bili su Klay Thomspon (27 poena) i Steph Curry (25), Durant je do povrede ubacio 22 poena. Kod Rocketsa je, uobičajeno, prvi strijelac bio James Harden (31).

Zasad je neizvjesno da li će Durant nastupiti u šestom okršaju serije, koji se igra na Houstonovom parketu u Teksasu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA