Sport
Sarajevo na korak od preuzimanja Koševa: Općina učinila svoje, na potezu bordo klub S tim u vezi, Uprava FK Sarajevo je dostavila Općini veliki broj primjedbi i prijedloga.
#

Općina Centar dostavila je FK Sarajevo konačan prijedlog teksta Ugovora o zakupu stadiona, koji, ukoliko ga Upravni odbor bordo tima prihvati, znači da će stadion Koševo i zvanično pripasti aktuelnom prvaku Bosne i Hercegovine, prenosi Klix.

S tim u vezi, Uprava FK Sarajevo je dostavila Općini veliki broj primjedbi i prijedloga. Veći broj navedenih prijedloga FK Sarajevo prihvatila je Komisija Općine Centar, te sačinila konačan tekst Ugovora i danas ga uputila Upravi FK Sarajevo, sa molbom da se hitno očituje u vezi sa predloženim tekstom.

Ukoliko FK Sarajevo prihvati ponuđeni tekst, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će zatražiti od rukovodstva Općinskog vijeća da zakaže hitnu, vanrednu sjednicu Općinskog vijeća za subotu, 31. oktobra 2020. godine na kojoj bi se razmatrao predloženi tekst ugovora i o tome donijela odluka.

Važno je naglasiti, s obzirom da mandat vijećnika Općinskog vijeća Centar Sarajevo u skladu sa Izbornim zakonom BiH prestaje 1. novembra 2020. godine, ovo je posljednja mogućnost da Općinsko vijeće Centar u ovom sazivu donese i prihvati Ugovor o zakupu stadiona Koševo.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.