Sport
Sarajevo zatražilo od Željezničara nadoknadu štete za uništene stolice na koševskom stadionu Bordo tim je stoga poslao zvanični zahtjev za nadoknadu štete, a presudu će donijeti Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Šest dana nakon velikog derbija, Fudbalski klub Sarajevo je od Fudbalskog kluba Željezničar zatražio nadoknadu štete koju su napravili navijači Plavih na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Sarajevski derbi je odigran na najvećem bosanskohercegovačkom stadionu 13. maja, a tokom i nakon utakmice navijači Željezničara su uništili nekoliko desetina stolica na južnoj tribini.

Bordo tim je stoga poslao zvanični zahtjev za nadoknadu štete, a presudu će donijeti Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

"FK Sarajevo je poslao zvanični zahtjev za nadoknadu štete nastalu na južnoj tribini Olimpijskog stadiona 'Asim Ferhatović Hase' za vrijeme i nakon utakmice 31. kola Premijer lige BiH protiv FK Željezničar", saopćili su iz FK Sarajevo uz priložene fotografije uništenih stolica.

Podsjetimo, utakmica 31. kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Željezničara završena rezultatom 2:2.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.