13.8 C
Sarajevo
28.03.2024

Gazibegović: Nastup za seniorsku reprezentaciju BiH predstavljao bi ispunjenje sna

Fantastičnim golom iz slobodnog udarca u 95. minuti, mladi bh. reprezentativac Jusuf Gazibegović (20) donio je pobjedu Sturmu u minulom duelu austrijske Bundeslige s Riedom (2:1).

To je Gazibegoviću bio prvijenac za Šturm, u koji je stigao u septembru prošle godine iz Liferinga, drugog tima Salcburga.

Malo su se slegli utisci. Znao sam da je to posljednja šansa da stignemo do pobjede. Uzeo sam loptu, koncentrirao se maksimalno i izveo to kako treba. Osvojili smo tri boda i sada u dobrom raspoloženju dočekujemo nedjeljno gostovanje LASK-u”, kaže Gazibegović za Dnevni avaz.

- OGLAS -

Od dolaska u Sturm, Gazibegović je odigrao ukupno 14 mečeva, što pokazuje da trener Christian Ilzer ozbiljno računa na njegove usluge.

“Odabrao sam Sturm jer je veliki klub ovdje u Austriji, klub koji ima veliku tradiciju, dobre navijače i uz to dobru ekipu. Zato sam smatrao da je to pravi put za mene, što se, evo, sad i pokazalo. Sve više minuta dobivam, sve više igram i mislim da sam napravio pravi potez. Osjećam se baš dobro ovdje”, govori Gazibegović.

Poslije 16 odigranih utakmica Sturm je na visokoj trećoj poziciji sa šest bodova manje u odnosu na vodeći Salzburg.

“Na početku sezone niko nije mislio da ćemo bilježiti ovako dobre rezultate. Mislim da smo na dobrom putu. Nastavit ćemo davati sto posto u svakoj utakmici i izvući maksimum. Najbolje bi, naravno, bilo da igramo kvalifikacije za Evropsku ligu ili Ligu prvaka. U Kupu smo isto došli do polufinala, tu igramo protiv Salzburga i imamo dobru šansu da osvojimo trofej”, ističe Gazibegović.

Gazibegović je bio na pragu prvog tima Salzburga, ali je doživio tešku povredu ligamenata.

“Istina je da me ta povreda malo omela, ali najvažnije je da je sada sve uredu. Ne mora uvijek ići nekim planom, može i sporednim putem. To sada pokušavam u Gracu i mislim da mi dobro ide”, kaže Gazibegović, koji u Sturmu igra na desnoj strani, iako je po vokaciji lijevi bek.

Gazibegovića s mladom selekcijom BiH čekaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, gdje će naš tim igrati u grupi zajedno s Italijom, Švedskom, Republikom Irskom, Crnom Gorom i Luksemburgom.

“U prošlim kvalifikacijama smo bili vrlo dobri. Parirali smo Nijemcima, pobijedili Belgiju… Ako budemo vjerovali u sebe i ponovili te igre, moći ćemo se nositi sa svima. Sve je moguće”, poručuje Gazibegović.

Nada se kako će uskoro zaigrati i za seniorski tim, što je njegov san.

“To je želja svakog igrača. Za mene bi to bilo ispunjenje sna. Trudit ću se i pokušavati igrati što bolje da skrenem pažnju na sebe”, istakao je za kraj Gazibegović.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA