Sport
Schalke u potencijalno kritičnom stanju, moli navijače da ne traže novac nazad Fudbalski klub Schalke 04 zatražio je od vlasnika sezonskih karata da se odreknu prava na finansijsku nadoknadu i pomognu klubu u teškoj situaciji u kojoj se našao zbog pandemije korona virusa.
#

 

Klub iz  Gelsenkirchenaje u srijedu objavio da je upao u finansijsku krizu, koja potencijalno prijeti njegovom postojanju, pošto je Bundesliga suspendovana od sredine marta, a neće biti nastavljena prije maja. I zbog toga su u Schalkeu odlučili da zatraže pomoć svojih pristalica.

„Imamo veliki broj ponuda navijača da odbiju nadoknadu za njihove sezonske karte i one dnevne koje su već kupljenje i smatramo takve gestove izuzetno posebnim. Svako ko odbije nadoknadu daje neverovatan doprinos stabilizaciji klupske likvidnosti i osiguranju njegovog opstanka. Klub se trenutno nalazi u potencijalno kritičnoj finansijskoj situaciji koja prijeti njegovom opstanku“, stoji u saopštenju.

Schalke je, takođe, objavio da će svakom od vlasnika sezonskih karata koji ne bude tražio novac nazad pokloniti posebnu majicu.

U Njemačkoj fudbalskoj ligi očajnički čekaju nastavak sezone, a pojedini timovi su već nastavili sa treninzima u manjim grupama. Međutim, u Njemačkoj je i dalje na snazi vanredno stanje, pošto je korona virusom zaraženo više od 100.000 ljudi, a više od 2.000 je umrlo.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.