Sport
Šehić: Irci su opasni iz prekida Očekuje nas težak posao u obje utakmice, ali vjerujem u dobar ishod po nas, istakao je Goran Zakarić, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine koja će 8. i 11. septembra u UEFA Ligi nacija igrati protiv Sjeverne Irske, odnosno Austrije
# Anadolu Agency (AA)

Ibrahim Šehić, golman fudbalske reperezentacije Bosne i Hercegovine rekao je kako će predstojeći mečevi u prva dva kola UEFA Lige nacija protiv Sjeverne Irske i Austrije ”biti dvije različite utakmice”.

- Sjevernu Irsku sam gledao prije i nisu klasična engleska ekipa koja igra samo na duge lopte. Međutim, opasni su iz prekida. Borbeni su, naročito kad igraju kod kuće. Vjerujem da ćemo se kao i uvijek spremiti kako treba. Austrija je jaka ekipa i očekuju nas dvije zanimljive utakmice -, istakao je Šehić prije današnjeg treninga bh. reprezentativaca drugog dana priprema za utakmice sa Ircima i Austrijancima, javlja Anadolu Agency (AA).

Goran Zakarić, prvotimac beogradskog Partizana vjeruje da će sa saigračima iz reprezentacije BiH u oba naredna susreta ostvariti pozitivne rezultate.

- Drago mi je što sam ponovo pozvan u reprezentaciju, a selektor će odlučiti da li ću igrati. Na meni je da radim i drago mi je što sam u dobroj formi, a reprezentaciji i selektoru sam uvijek na raspolaganju. Spreman sam da dam maksimum i nadam se povoljnim rezultatima. Očekuje nas težak posao u obje utakmice, ali vjerujem u dobar ishod po nas -, kazao je Zakarić.

Reprezentativci BiH i sutra će trenirati u Sarajevu od 17 sati, a u četvrtak putuju u Belfast, gdje će u subotu, 8. septembra, od 15 sati po srednjeevropskom vremenu igrati utakmicu sa Sjevernom Irskom. Popularno zvani ”zmajevi” u drugom kolu UEFA Lige nacija ”B” (grupa ”3”) sa Austrijom snage će odmjeriti na zeničkom stadionu ”Bilino polje” 11. septembra sa početkom u 20.45 sati.

 


TAGOVI

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.