Sport
Selektor Rumunije: Očekujte protivnika koji će doći mnogo odlučniji nego što mnogi očekuju Selektor Rumunije je održao press-konferenciju povodom sutrašnje utakmice njegove selekcije i Bosne i Hercegovine.
#

Naša reprezentacija je već jednom pobjedila Rumuniju sa 1:0 u junu ove godine, a u petak samo osigurali prvo mjesto u grupi tako da za nas ova utakmica nema rezultatskog značaja, ali nema ni nekog velikog za Rumuniju koja se nalazi na posljednjem mjestu tabele. Ipak selektor Iordanescu poziva na oprez.

“Želim da dojam koji ostane bude drugačija slika. Moramo krenuti od ovoga, ovu sliku pretvoriti u normalu. Historija i statistika imaju svoju ulogu, no sve je to manje bitno kada izađeš na teren. Morate imati ispravan način razmišljanja i ono što odatle slijedi. Ako imamo pravi način razmišljanja, energiju i inspiraciju da dobro odaberemo, imat ćemo priliku za pozitivan ishod.

Ali, očekujte vrlo borbenu utakmicu i protivnika koji će doći mnogo odlučniji nego što mnogi očekuju, jer on nema šta izgubiti, dolazi sa samopouzdanjem i energijom. Očekujemo više nego borbenu utakmicu”, kazao je Edi Iordanescu selektor Rumunije.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.