5 C
Sarajevo
25.04.2024

Leipzig skupo platio greške na Puškaš Areni: Salah i Mane osigurali Redsima miran revanš

Fudbaleri Liverpoola su večeras u Budimpešti na neutralnom terenu na Puškaš Areni sa 0:2 savladali ekipu RB Leipziga i napravili ogroman korak ka plasmanu u četvrtfinale Lige prvaka.

Ovaj prvi meč osmine finala se igrao na neutralnom terenu pošto ekspediciji Liverpoola nije dozvoljen ulazak u Njemačku zbog novog soja korona virusa u Velikoj Britaniji, pa je UEFA odlučila da će se on odigrati u Budimpešti.

Na kraju je Liverpool dosta sigurno slavio i već je jednom nogom u četvrtfinalu.

- OGLAS -

U prvom poluvremenu je Kloppov tim bio bolji rival od Nijemaca na terenu, ali su Redsi propustili dosta dobre šanse i na odmor se otišlo s rezultatom 0:0.

Ipak, u nastavku su Redsi podesili i nišanske sprave, te su vrlo brzo došla dva gola. Prvo je u 53. minuti pogodio Mohamed Salah, koji je došao do lopte nakon loše reakcije odbrane bundesligaša, a onda iskoristio situaciju oči u oči s golmanom i pogodio za 0:1.

Sadio Mane je samo pet minuta poslije udvostručio vodstvo Liverpoola, a ponovo je katastrofalnu grešku napravila odbrana Leipziga i poklonila loptu Senegalcu, koji to koristi i pogađa za 0:2.

Do kraja nije bilo promjene i Liverpool je slavio veliki trijumf.

Na ovoj utakmici je u odbrani Liverpoola ponovo zaigrao Ozan Kabak, a ovaj turski stoper je postao prvi Turčin koji je nastupio za jedan engleski klub u Ligi prvaka. Također, Mane je postao peti igrač u historiji Liverpoola sa 20 i više golova u Evropi poslije Gerrarda (41), Salaha (24), Owena (22) i Rusha (20).

Revanš u Liverpulu se igra 10. marta, te bi trebao biti čista formalnost za Redse.

Liga prvaka, osmina finala, prvi meč:

RB Leipzig – Liverpool 0:2 (Salah, Mane)

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA