15 C
Sarajevo
26.04.2024

Trump: Kralj Salman me uvjerio da nije znao za ubistvo Khashoggija

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je da ga je saudijski kralj Salman bin Abdulaziz uvjerio da nije ništa znao o ubistvu novinara Jamala Khashoggija u saudijskom konzulatu u Istanbulu, javlja Anadolu Agency (AA).

Novinar lista “Amerikan Wall Street Kournal“ pitao je Trumpa u Bijeloj kući da li je u ubistvo novinara umiješan prvi prestolonasljednik Saudijske Arabije Mohammed bin Salman, na šta je Trump kazao da vladinim poslovima u Rijadu najviše upravljaju prinčevi i da, ako postoji nečija umiješanost s vrha, onda to uglavnom bude princ.

“Više puta sam razgovarao s princem Muhammedom i pitao sam ga je li znao za ubistvo. Tvrdi da nije. Pitao sam ga i ko je odgovoran, a on tvrdi da su to ljudi s nižih instanci. Stvarno mu želim vjerovati i nadam se da nije znao“, kazao je Trump.

- OGLAS -

Trump je ubistvo novinara Khashoggija još jednom nazvao činom koji se nikada ne smije ponoviti, a ponovio je da je pokušaj njegovog prikrivanja bio jedan od najlošijih u historiji prikrivanja zlodjela.

Vlasti Sjedinjenih Američkih Država sinoć su najavile da će ukinuti vize 21 službeniku Saudijske Arabije zbog sumnje da su povezani s ubistvom Khashoggija.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA