Sport
Sjeverna Irska mijenja selektora pred duel sa Bosnom i Hercegovinom Fudbalska reprezentacija Sjeverne Irske, polufinalni protivnik našeg državnog tima u Play offu Lige nacija, odnosno u baražu za Euro 2020. (Zenica, 26. mart), mogla bi uskoro dobiti novog selektora.
#

Fudbalska reprezentacija Sjeverne Irske, polufinalni protivnik našeg državnog tima u Play offu Lige nacija, odnosno u baražu za Euro 2020. (Zenica, 26. mart), mogla bi uskoro dobiti novog selektora.

Michael O’Neill preuzeo je 20. novembra prošle godine Stouk City, ali je, u dogovoru s čelnicima Fudbalskog saveza Sjeverne Irske, ostao na funkciji selektora. Prema posljednjim informacijama s Otoka, O’Neill će ipak napustiti klupu reprezentacije Sjeverne Irske, jer u tamošnjem Savezu, kako ističu sportski mediji iz Belfasta, ipak žele stručnjaka koji bi se u potpunost mogao posvetiti radu s nacionalnim timom. Glavni favorit za O’Neillovog nasljednika navodno je aktuelni selektor mlade reprezentacije Sjeverne Irske Ian Baraclough.

Inače, veliki broj fudbalskih stručnjaka iz Sjeverne Irske kao prednost za svoj nacionalni tim u duelu protiv “Zmajeva” isticao je upravo promjenu selektora našeg državnog tima.

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.