Sport
Slovaci o utakmici protiv BiH u Zenici: Glas komentatora odjekivao praznim tribinama... Fudbalska reprezentacija BiH okončala je kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo, koje se sljedeće godine igra u Njemačkoj, a Zmajevi su u nedjelju na stadionu Bilino polje u Zenici doživjeli poraz od selekcije Slovačke rezultatom 1:2
#

Iako su Zmajevi poveli autogolom Hrosovskog, Slovaci su golovima Bozenika u 52. minuti i Satke u 71. minuti stigli do preokreta i pobjede protiv naše selekcije u Zenici. 

O meču u Zenici protiv BiH su izvještavali slovački mediji, a poratl Portnet.sme.sk je o pobjedi Slovačke stavio naslov: ‘‘Došli, vidjeli pobijedili‘‘.

Portal Futbalsfz.sk u naslovu teksta je pisao o tome, kako su Slovaci na kraju kvalifikacija uradili ono što su trebali, a to je pobjeda.

- Bosanci su pohvalili kako se ‘organizovano branimo’, rekao je komentator, čiji je glas odjekivao gotovo praznim tribinama. Bosanci su imali kaznu od UEFA-e koja im je smanjila kapacitet za tri hiljade, ali i da je bilo kazne, nije se očekivalo mnogo navijača. Time su navijači iskazali nezadovoljstvo dešavanjima u svojoj reprezentaciji, piše gore spomenuti portal.

Podsjetimo, Slovačka je u našoj grupi, grupi J, osvojila drugo mjesto na tabeli, sa 22 boda na svom kontu, te je ostvarila plasman na Evropsko prvenstvo zajedno sa Portugalom, koji je izdominirao kvalifikacije sa maksimalnim učinkom od 30 bodova.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.