11.6 C
Sarajevo
25.04.2024

Mesi sa klupe čeka šansu da prvi put pogodi protiv Intera

Ako Ernesto Valverde bude riješio da rizikuje sa Lionelom Mesijem i pruži mu šansu da i rovit napadne Inter, Argentinac će imati motiv više protiv italijanskog tima, jer je to jedan od malobrojnih klubova na planeti čiju mrežu nije zatresao.

Inter i Mesijeva Barselona su imali okršaje i u grupi i u polufinalu 2010. godine kada je Žoze Murinjo vodio „nerazure” do titule prvaka Evrope, imali su ih i prošle u grupnoj fazi kada je majstor iz Rosarija bio povrijeđen… Mesi je za sve ove godine odigrao samo tri utakmice protiv Intera, a pod velikim znakom pitanja je i za večerašnju na „Nou kampu” (21 sat), jer se još nije oporavio od povrede butnog mišića.

– Mesi? Odlučićemo nakon posljednjeg treninga. Nema razloga da rizikujemo, a dobar znak je da je Mesi prethodnih dana radio s ekipom – rekao je Valverde.

- OGLAS -

Mesi se povrijedio prije sedam dana u meču Primere protiv Viljareala, a u međuvremenu je propustio utakmicu sa Hetafeom za vikend. Očekuje se da, ako uopšte i bude na terenu protiv Intera, zaigra tek u drugom poluvremenu nakon što je ove sezone odigrao samo tri od osam mečeva „blaugrane” u svim takmičenjima (bez ijednog pogotka).

VALVERDE: PREPOZNAJE SE KONTEOVA RUKA

– Igrali smo prošle godine sa Interom, ali mislim da svako može da vidi da je ovogodišnji Inter potpuno drugačiji. Teško prima golove, vidi se ruka trenera Antonija Kontea i očekujem komplikovanu utakmicu – poručio je Valverde.

Barsa je prošle sezone na svom terenu slavila 2:0, u Milanu je bilo 1:1, ali Inter sada u Kataloniju dolazi pun samopouzdanja nakon što je pobijedio svih šest mečeva u Seriji A. Start u Ligi šampiona, međutim, nije bio dobar – remi sa Slavijom iz Praga na „Đuzepe Meaci” je čak i pozitivan ako se zna da su Česi dugo dominirali i vodili do sudijske nadoknade.

– Svi znamo kvalitet Barse i odakle je najveća opasnost. Šta je ključno? Da oduzmemo posjed rivalu, da mu ne dozvolimo da dominira, već da mu damo do znanja da smo spremni na veliku bitku – istakao je Konte, koji zbog lakše povrede ne može da računa na Romelua Lukakua.

I Barsa je remizirala u prvoj rundi, i to u Dortmundu protiv Borusije u meču u kojem je bila slabiji rival. Čak je golman Mark-Andre ter Štegen i odbranio penal Marku Rojsu u drugom poluvremenu.
– Grupa je komplikovana, pokazala je to i Slavija protiv Intera. Ako želimo da je prođemo, onda je najvažnije da pobjeđujemo utakmice kod kuće – jasan je Valverde.

LIVERPUL MORA DA SE ISKUPI

Liverpul ne griješi u Premijer ligi, ali u Ligi šampiona je na startu „zabrljao” – poraz od Napolija u Napulju ne može da bude iznenađenje, ali nije ga ni planirao Jirgen Klop.
Aktuelni prvak Evrope sada ima meč u kojem je apsolutni favorit. 

Rival je Salcburg, debitant u evropskoj eliti, tim koji je u prvom kolu dao šest golova Genku.

– Salcburg je iznenadio ili će iznenaditi mnoge zbog načina na koji igra. Ali, ako postoji čovjek koji dobro poznaje Austrijance, onda sam to ja – kaže Klop.

Napoli ide u Belgiju, a Karlo Anćeloti nije želio da otkrije kakav će tim lansirati:

– Da li ću rotirati? Možda promijenim jednog, možda desetoricu – ostao je zagonetan italijanski stručnjak.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA