10 C
Sarajevo
18.04.2024

Zajedničke šetnje: Neobično prijateljstvo psa i guske

Sve je više primjera neobičnih prijateljstava u životinjskom svijetu, a jedno od takvih je i ono psa i guske, koji žive u Ankari, u Turskoj.

Zlatni retriever i guska odrasli su zajedno pa je i njihovo prijateljstvo počelo dok su još bili mladunci. Oni sa svojim vlasnicima šetaju ulicama i tako izazivaju pažnju prolaznika. Vlasnik Orkun Gunen kazao je kako porodica veoma voli životinje i da su se prvo počeli brinuti o psu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pas imena Dost dok je još bio štene dobio je prijateljicu, gusku Zincir. Taj rani kontakt bio je jedan od presudnih faktora za prijateljstvo koje će se veoma brzo razviti. Gunen je dodao kako se pas i guska ne odvajaju.

- OGLAS -

– Spletom okolnosti Dost i Zincir su postali veoma dobri prijatelji i stalno traže jedno drugo. Trenutno žive u istom dvorištu, spavaju u istoj kućici. Jedu iz iste posude i zajedno se kupaju -, rekao je Gunen koji je dodao kako dvojac trči za istom igračkom.

Ipak, guska nije prijateljski naklonjena prema gostima.

– Kada nam neko nepoznat dolazi u kuću, Zincir pokušava zaštititi Dosta. Guske, kada se naljute, mogu biti veoma agresivne, ali Zincir je veoma blaga prema Dostu i ukućanima -, pojasnio je Gunen.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA