Sport
Šta je pronađeno kod 120 uhapšenih navijača Juventusa? Uhapšeno 120 navijača Juventusa s noževima, šrafcigerima i biber-sprejevim
#

Oko 120 navijača uhapšeno je zbog nošenja neprikladnih predmeta na stadion "Johan Cruyff Arena" u Amsterdamu, izjavio je italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini.

On je putem video-snimka na Facebooku potvrdio izvještaje da je u holandskoj prijestonici uhapšeno 120 navijača, kod kojih su pronađeni noževi, šrafcigeri, štapovi i biber-sprejevi.

"Nogomet je divan, sport je divan, ali samo sa čistim rukama i čistim licem, bez uzrokovanja nevolja. Stoga, budite dobri", poručio je Salvini.

U drugom incidentu desetine navijača holandskog kluba Ajax napali su pripadnike policije blizu stadiona, na šta su službenici odgovorili suzavcem, vodenim topom i jurišanjem na konjima, javio je portal Football Italia.

Prema ranijim izvještajima, uhapšeno je 120 navijača Juventusa koji večeras igra utakmicu protiv Ajaxa u okviru četvrtfinala nogometne Lige prvaka, prenosi Srna.

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.