Sport
Sudijski ekspert potvrdio: Valladolid žestoko oštećen protiv Barce i kod crvenog i kod gola Andujar Oliver, bivši španski sudija, a sada sudijski ekspert Marce, izdvojio je dvije situacije u kojima je sudac teško oštetio Valladolid i naravno, pogodovao Barceloni.
# SCS

Andujar Oliver, bivši španski sudija, a sada sudijski ekspert Marce, izdvojio je dvije situacije u kojima je sudac teško oštetio Valladolid i naravno, pogodovao Barceloni.

Međutim i bez sudačke ekspertize to je bilo jasno svima koji su gledali utakmicu, a posebno je to bilo evidentno kada je isključio Oscara Plana zbog starta na sredini terena, kada je ‘školski’ prekinuo kontru.

“Sudac je tom odlukom teško oštetio Valladolid. Prekršaj igrača gostiju nad Dembeleom nikako nije za isključenje. Plano je srušio Dembelea koji je bio u trku, ali u tom prekršaju nema nikakve nasilne primisli, a kamoli poteza.”

Oliver je otkrio i kako je gol Barcelone bio neregularan.

“Dembeleov gol je trebao biti poništen jer deset sekundi prije nego što je on zabio, Jordi Alba je loptu od Roquea Mese oduzeo tako da ga je faulirao”.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.