Sport
Sve je skoro gotovo: Edin Džeko će biti saigrač Ronalda u Juventusu Javljaju mnogobrojni ugledni talijanski novinari i mediji
#

Italijanski mediji objavili su večeras da je saga oko Edina Džeke i Arkadiusza Milika konačno završena.

Milik je danas pristao na transfer u Romu i dogovorio je petogodišnji ugovor, a večeras je sve završio i s Napolijem. Poljak je dogovorio da produži ugovor na godinu dana kako bi mogao u Romu na pozajmicu, a Vučica će narednog ljeta biti primorana da otkupi njegov ugovor.

Poljak Arkadiusz Milik skoro sve je dogovorio sa Romom što je Dijamanta definitivno oslobodilo i kapiten naše reprezentacije će potpisati za najveći italijanski klub.

Dakle, Milik je pristao na uslove Rome i potpis ugovora s Napolijem kako bi se ovaj transfer mogao ostvariti. Džeko se već ranije dogovorio sa Juventusom za dvogodišnji ugovor, a Romano piše da će se uskoro znati i termini ljekarskih pregleda. 

Ovim je postalo jasno i da od dolaska Luisa Suareza u Juventus nema ništa, te da se Andrea Pirlo i definitivno odlučio za Džeka.

Vrijednost transfera je prema navodima Fabrizija Romana 15 miliona eura, a Džeko je već dogovorio lične uslove sa Juventusom.

Zvanična objava se očekuje nakon što Milik definitivno napusti Napoli, a to će biti veoma brzo.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.