8 C
Sarajevo
16.04.2024

Mirko Filipović: Imao sam moždani udar i više nikad neću stati u ring!

Mirko Filipović objavio je kraj karijere u Dnevniku Nove TV!

Mogao bih se rasplakati sad, ali to je to. Mir?, Kongo? Fjodor? Ništa od toga, nikad se neće dogoditi. Imam probleme s vratom, hvata me nesvjestica čim se okrenem. Išao sam na magnet vrata, kolor dopler, sve je bilo OK. Bolovi su me smetali, mislio sam da tako mora biti. I onda sam zarotirao vrat deset puta u jednu pa drugu stranu, i pao u nesvijest, rekao je Cro Cop u eteru Nove TV i objavio kraj karijere!

‘Hvata me nesvjestica’

- OGLAS -

– Imam probleme s vratom, hvata me nesvjestica čim se okrenem. Išao sam na magnet vrata, kolor dopler, sve je bilo OK. Bolovi su me smetali, mislio sam da tako mora biti. I onda sam zarotirao vrat deset puta u jednu pa drugu stranu, i pao u nesvijest! Cijela bolnica to zna, imao sam moždani udar. Taj je izljev mogao otići lijevo, mogao je desno, pukla mi je žila – šokirao je Mirko Filipović!

Objasnio je kako je do toga došlo.

– Nema to veze s borbom, vrat mi je preopterećen s 30 godina treninga . Bio je jedan nagli pokret i sad doslovce borba za život!

– Ne smijem primiti ni blaži udarac, tri mjeseca ni lakši trening, samo šetnje. Bilo koji oblik sklekova, vožnje biciklom, povisuje tlak i može izazvati novo krvarenje. A novi moždani moga bi biti smrtonosan. U boljem slučaju. U gorem mogao bih biti oduzet u rukama i nogama, da nisam svjestan okoline…

‘Tri mjeseca moram uzimati lijekove’

– Bit ću discipliniran, nema više nikad ni laganog sparinga. Prva tri mjeseca lijekovi, bez ikakvih napora, da zacijeli ta rana, da nema krvarenja. A bilo kakav kontakt moram trajno izbaciti jer svaki udarac u glavu može biti drugi moždani – ništa ne želi riskirati hrvatski borac.

Probleme je vukao neko vrijeme, ali nije ni slutio koliko je stvar ozbiljna.

– Prije zadnje borbe nije bilo nikakvih znakova, ali vrat me boli dva mjeseca. Zacrni mi se pred očima kad se okrenem. Prošlog sam vikenda morao voziti u Vinkovcima 50 metara unatrag i dvaput sam morao stati, sve mi se zacrnilo. Onda sam zateturao i pao u nesvijest. Prijatelji su se oko mene počeli smijati ‘Kako si to uspio napraviti?!’, misleći da je to jedna od mojih šala. Ali kad sam počeo stenjati od bolova, shvatili su da nije šala. Okrenuli su me na bok i potom odvezli u bolnicu u Dubravu.

– Puno ljudi kad im se to dogodi, pripisuju to nečem drugom: južini, glavobolji…, pa prehodaju moždani udar. I ja sam u ponedjeljak navečer bio dobro.

‘Borbe više nema nikad’

– Bit ću discipliniran s terapijom, borbe nema više nikad, petorica liječnika došla su mi to reći. Mogu se kockati s koljenom i nečim drugim, ali s mozgom ne – kazao je Mirko Filipović koji je svjestan ozbiljnosti situacije i završio razgovor.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA