10.5 C
Sarajevo
24.04.2024

Svečano otvorena nova zimska sezona na Jahorini

Olimpijski centar Jahorina je ponovo prvi u regionu pokrenuo skijalište i već od 4. decembra je moguće skijanje na ovoj planini.

U prvim danima rada skijališta zabilježeno je povećanje prometa za gotovo dva puta.

Ovog vikenda je i svečano otvorena nova sezona puštanjem u rad lifta sidro Poljice i paljenjem olimpijskog plamena, nakon čega je uslijedio spektakularni koncert britanske legende pop muzike Bryan Ferryja.

- OGLAS -

Svečanoj ceremoniji otvaranja zimske sezone prisustvovali su direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić, predsjednik Nadzornog odbora Nedeljko Elek, predstavnik kompanije Doppelmayr Bernard Kershbaum, kao i visoki zvaničnici i predstavnici Vlade Republike Srpske.

– Realizovali smo osam velikih projekata tokom ljeta i sve je završeno na vrijeme i u predviđenom roku, što nam garantuje najuspješniju ski sezonu ikada. Jahorina je najveći biser Republike Srpske i zahvaljujem se Vladi RS na velikoj podršci i naravno gospodinu Dodiku. Želim skijašima makar 140 dana skijanja i dobrog provoda na našoj planini – poručio je Ljevnaić.

Nedeljko Elek predsjednik Nadzornog odbora OC Jahorina je istaknuo da su ispunili sva obećanja i da je Jahorina sada najposjećenija destinacija u regionu, ali i da se neće zaustaviti na tome.

– Planiramo i dosta investicija za ljetnu sezonu, koje su već spremne. Mnoga iznenađenja nas očekuju u narednom periodu – kazao je Elek.

Bernard Kershbaum, predstavnik kompanije Doppelmayr koja je radila na izgradnji lifta sidro Poljice, rekao je da je zadovoljan učinjenim na Jahorini.

– Lift sidro je kapaciteta 1.200 skijaša na sat, lak je za održavanje i nadam se da će služiti ovoj planini makar 40 godina. Jahorina ima sjajan potencijal i nadam se da će biti još zajedničkih projekata u budućnosti – poručio je Kershbaum.

Otvaranje zimske sezone 2019/20 obilježilo je simbolično paljenje olimpijskog plamena koji će goriti tokom cijele godine i podsjećati na period Olimpijade na Jahorini. U paljenju plamena su učesvovali svjetski prvak u džudou Nemanja Majdov i olimpijci i paraolimpijci: Miro Pandurević, Momo Skokić, Aleksandra Vasiljević, Žana Novaković, Tanja Karišik, Mirjana Granzov, Nijaz Memić i Jovica Goreta.Potom je uslijedio najveći spektakl ikada zapamćen na Jahorini, gala koncert najpoznatijeg pop muzičara u modernoj istoriji – Bryan Ferryja. Gotovo dvije hiljade ljudi imalo je priliku uživati i horski pjevati sa pop legendom, saopćeno je iz OC Jahorina.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA