Sport
Ten Hagov menadžer pod lupom Engleza: Sumnja se da je imao utjecaja u transferima Ten Hag i ranije je bio na meti kritika.
#

Engleski mediji pišu da su čelnici Manchester Uniteda zabrinuti jer je agent menadžera Erika ten Haga, Kees Vos, imao ogroman utjecaj na transfere Rasmusa Højlunda i Sofyana Amrabata u ljetnom prijelaznom roku.

Kako se navodi, Vosova Sports Entertainment Group, koja je u vlasništvu ovog agenta, postala je glavna agencija u pregovorima u vezi s potpisom i prodajom igrača Manchester Uniteda, kao i pružanju neformalnih savjeta o tržištu i stanju igrača.

Takav pristup, uz činjenicu da Ten Hagov sin Nigel radi za spomenutu agenciju kao analitičar, s razlogom je zabrinuo čelnike Manchester Uniteda, ali engleski mediji uz spomenute informacije ne navode šta bi mogao biti naredni korak odgovornih ljudi na "Old Traffordu".

Dodaje se kako je Sports Entertainment Group radio na prodaji igrača i potpisivanju ugovora tokom perioda u kojem je United potrošio gotovo 200 miliona eura na četvericu igrača, a da je agent Kees Vos u posljednje vrijeme često bio na "Old Traffordu" i trening centru.

Njihov rad je, također se navodi, uključivao zastupanje Rasmusa Hojlunda u transferu vrijednom 75 miliona eura, a da se ovaj igrač iz danske priključio agenciji samo mjesec dana prije potpisa za United.

Za kraj se dodaje kako je Ten Hag i ranije bio na meti kritika jer je iz Ajaxa, svog bivšeg kluba, doveo Antonyja i Lisandra Martineza, a da su i još dvojica igrača koja je doveo na "Old Trafford", Andre Onana i Sofyan Amrabat, igrali za njegove timove.
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.