17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Na smanjenu vidljivost zbog magle upozoravaju se vozači na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla. Na svim putnim pravcima vozači se pozivaju na opreznu vožnju i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. 

Radovi na postavljanju stacionarnog radara izvode se danas na magistralnom putu M-5 u Jajcu, na lokaciji Donje Pijavice. Za vrijeme izvođenja ovih radova, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. 

U toku je sanacija tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) zbog čega je izmijenjen režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica. 

- OGLAS -

Sanacija mosta izvodi se na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila ukupne mase veće od 7 tona obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok ostala vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini. 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA