1 C
Sarajevo
19.04.2024

Ko je Milorad Bašić, v.d. policijskog komesara MUP-a KS?

-Porodica Čampara, koja je egzistencijalno i na dugogodišnjem nivou vezana uz dio SDA Bakira Izetbegovića, vješto je uz političku podršku i zaštitu oformila trokut policija – tužilaštvo – agencije, uzurpirajući tako enormnu moć. Mediji su ranije izvijestili o tome koliko je porodica Čampara zašla u sve strukture bh. društva. Čampare su preuzele i policiju Kantona Sarajevo. Majka Dubravka i Aljoše, Rabija Čampara, koja je visokopozicionirani funkcioner MUP-a KS još od završetka rata 1995., instalirala je u policiju brojne rođake i bliske članove porodica rođaka, što potvrđuju i sljedeći podaci, tekst je koji se nalazi na blogu iz 2014. godine.

Užas nepotizma

Milorad Bašić nekadašnji načelnik Policijske uprave Novi Grad Sarajevo i predsjednik Komisije za prijem novih policijskih službenika. Zet je Denisa Zvizdića, sestrića Rabije Čampare. Bašić se oženio Zvizdićevom tetičnom, koja radi u Parlamentu FBiH.

- OGLAS -

Bašić je i  nekadašnji član mnogih komisija pri MUP-u KS.

Iako se na blogu 2014. godine piše kako se širi “SDA porodica za provođenje zakona”, godinama poslije postaje uvjerljiva informacija da je zaista tako. Nakon smjene policijskog komesara Mevludina Halilovića, na osnovu prijedloga Nezavisnog odbora za izbor policijskog komesara, koji ima pravo da pokrene proceduru smjene s ove funkcije, s obzirom na to da je negativna ocjena jedan od osnova za to, za v.d. policijskog komesara MUP-a KS, postavlja se Milorad Bašić, o kojem se te 2014. piše kao primjeru užasa nepotizma koji odavno vlada u Kantonu Sarajevo.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA