Sport
Trofeji nisu jedino mjerilo veličine kluba, Sevilla je španski Robin Hood Real Jaén, Real Murcia, Xerez i Recreativo de Huelva klubovi su kojima je Sevilla pomogla
#

Trofeji nisu i nikad ne bi trebali biti krajnje mjerilo veličine nekoga kluba. Rezultatski su oni, nesumnjivo je, važni, ali postoje i neke nagrade koje je nemoguće podići u zrak i staviti ih u klupske vitrine, a baš su one vrijedne isticanja možda i više nego ove prve.

Kao što je to slučaju Seville.

Ne vjerujete? Pitajte onda što o tome misle u klubovima kao što su Real Jaén, Real Murcia, Xerez i(li) Recreativo de Huelva. Jer, da nije Seville vjerojatno ne bi bilo niti (nekih od) njih.

I ne radi se ovdje samo o klubovima koji su bili pred bankrotom (i) zbog dugovanja prema Sevilli. Premda ima i takvih slučajeva, a Real Murcia je jedan od njih. Nisu u Sevilli željeli biti ti koji će zabiti čavao u lijes kluba u teškoj situaciji i baciti grumen zemlje njega premda bi im malo tko mogao zamjeriti potraživanje svojega. Njihova je reakcija bila drugačija, u klubu su se odlučili na oprost duga u iznosu od 300.000 eura kojim je dužnik spašen neželjene sudbine.

Real Jaén? Nekadašnjem prvoligašu danas nije lako u četvrtoligaškom okruženju. Neplaćeni porez uteg je oko vrata koji vuče u propast, a nada da će se na to ime prikupti više od 400.000 eura zvuči poput utopije. Sevillin potez — dres kluba s potpisima igrača koji će pomoći namaknuti dio sredstava za pomoć susjedu.

Akcija je to koju podržavaju još neki španjolski klubovi, ali i koja je prošla španjolske granice i potencijalne spasitelje pronašla i u frankfurtskom Eintrachtu koji se uključio u akciju.

Iskazan interes za odigravanje utakmice kojom bi se prikupila pomoć za u dugove utopljenom Recreativo de Huelvu, financijska ruka spasa Xerezu… Birajte.

Ili vam je krasniji primjer spremnost pomoći potresom razorenoj Lorci 2011.?

Sigurno ih nije niti potrebno rangirati, svi oni dokazuju da u Sevilli trofeji nisu jedino o čemu se brine.

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.