1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Putin: Rusija ove godine prodala oružje u vrijednosti od 13 milijardi dolara

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je pozicija te zemlje na međunarodnom tržištu oružja sve jača, bez obzira na sankcije koje trpi, javlja Anadolu Agency (AA).

Putin je na sastanku Komisije za međunarodnu vojnu tehničku saradnju u Moskvi kazao da je Rusija ove godine povećala izvoz oružja.

“Ove godine smo prodali oružje u vrijednosti od 13 milijardi dolara. To je više od dvije milijarde više u odnosu na prodaju u istom periodu prošle godine. Bez obzira na sankcije i nelojalnu konkurenciju, pozicija Rusije na međunarodnom tržištu oružja je sve jača“, kazao je Putin.

- OGLAS -

On je kazao da su na različitim sajmovima strani partneri ove godine mogli pobliže upoznati uspješnu rusku odbrambenu industriju.

Posebno je ukazao na pozitivne reakcije na novopredstavljeni ruski vojni avion Su-57, teretni vojni helikopter Mi-38T i raketni sistem srednjeg dometa Viking.

Putin je najavio da će Rusija i dalje blisko sarađivati s tradicionalnim partnerima te je najavio povoljnije i fleksibilnije uvjete plaćanja za afričke zemlje.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA