Sport
U sudijskom zapisniku navedeno zbog koje uvrede su fudbaleri Valencije odlučili napustiti teren U utakmici 29. kola španskog nogometnog prvenstva Cadiz je pobijedio Valenciju 2:1, a susret je obilježio rasistički ispad zbog kojeg je dvoboj bio prekinut na 20 minuta.
# SCS

U utakmici 29. kola španskog nogometnog prvenstva Cadiz je pobijedio Valenciju 2:1, a susret je obilježio rasistički ispad zbog kojeg je dvoboj bio prekinut na 20 minuta.

Fudbaleri Valencije napustili su teren u 30. minuti susreta nakon što je defanzivac Mouctar Diakhaby optužio protivnika za rasizam. Valencijin igrač tvrdi da ga je rasistički vrijeđao Cadizov nogometaš Juan Cala.

“Diakhaby je shrvan, bila je to vrlo ružna uvreda koju neću ponoviti”, rekao je Valencijin kapiten Jose Gaya.

Iz sudijskog zapisnika otkriveno je o kojoj uvredi je riječ.

“U 29. minuti sam prekinuo utakmicu zbog sukoba igrača obje ekipe. Igrač broj 12 iz Valencije Mouctar Diakhaby, nakon što sam mu pokazao žuti karton zbog svađe s protivnikom, govori mi kako ga je protivnik nazvao ‘usr..im crncem’, pokazujući na igrača Cadiza s brojem 16, Juana Torresa Ruiza. To nije čuo niko od sudija, a nakon nekoliko trenutaka Valencia je odlučila napustiti teren i zbog toga je meč bio prekinut”, napisao je arbitar David Medie Jimenez u zapisniku.

(SCS)

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.