Sport
UEFA demantirala vijesti da će finale Lige prvaka seliti iz Istanbula Postoji zabrinutost da bi moglo doći do nemira ako na predsjedničkim izborima izgubi Tayyip Erdogan koji je na vlasti dvije decenije.
#

Nakon što su engleske novine "Daily Mail" nedavno objavile da bi Lisabon mogao biti zamjenski domaćin finala nogometne Lige prvaka, ako u Istanbulu dođe do nereda tokom turskih predsjedničkih izbora, UEFA je objavila da to nije tačno.

“Utakmica će se odigrati u Istanbulu 10. juna, kao što je i planirano”, navodi UEFA. “UEFA ne vodi nikakve razgovore u drugom smislu s političkim institucijama, vladama ili nacionalnim nogometnim savezima.”

Postoji zabrinutost da bi moglo doći do nemira ako na predsjedničkim izborima izgubi Tayyip Erdogan koji je na vlasti dvije decenije.

“Daily Mail” piše da bi UEFA teško mogla odgoditi finale nakon što ga je 2020. i 2021. premjestila iz Istanbula zbog pandemije Covida-19, ali da razmišlja o rezervnom planu.

Glavni grad Portugala bio je ključni dio plana B tokom pandemije korona virusa i tamo je održan završni turnir Lige prvaka od četvrtfinala do finala praznim tribinama.

Liga prvaka trenutno je u fazi polufinalu. U prvim polufinalnim susretima Inter je svladao gradskog rivala Milan sa 2:0, dok su Real Madrid i Manchester City odigrali 1:1. Uzvrati su 16. i 17. maja.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.