13.8 C
Sarajevo
28.03.2024

Nasilje u Sarajevu: Djevojka napadnuta u prepunom tramvaju, reagovale djevojke, revizori i muškarci nijemo posmatrali

U šta smo se pretvorili, zašto zatvaramo oči pred nasiljem?

Sinoć je napadnuta djevojka u tramvaju od strane starijeg muškarca. Stanicu na Skenderiji ova nesretna djevojka pamtit će po pesnici čovjeka od ” 2 metra i 100 kg”, kako kaže.  Niko od muškaraca koji su se nalazili u tramvaju, niti oni koji su bili na stanici nisu pritekli u pomoć. Žalosno je što su u trenutku napada u istom tramvaju revizori kontrolisali karte, ali na pesnicu nisu reagovali. Jedva da su upitali djevojku šta se desilo. 

Svjedočenje napadnute djevojke prenosimo u cjelosti: 

- OGLAS -

“Dobro vece, večeras u tramvaju mi se desilo nesto zaista strašno. Krenula sam sa kolegicama do grada i “gospodin” od 2m i 100kg a ja sitnija djevojka, i koji mi bukvalno deda može da bude počeo da se dere da se sklonimo sa vrata (nismo blokirale vrata za izlaz uopšte) i prolazeći pored mene me gurnuo da sam skoro pala i okrenuo se i opalio me šakom u lice. Naravno ni sanjala nisam da ću udariti starijeg čovjeka ali eto i ja sam njega mada ni približno onako kako je on mene. Također ga je moja drugarica koja je ostala u šoku udarila. I “gospodin” se okrenuo valjda da mi još koji put zada udarac i tada sam počela da se derem na njega i spomenula policiju. Uglavnom bila sam u prevelikom šoku da zaista pozovem. Želim da vam kažem da svi momci, muškarci koji su bili tu a i na stanici su samo gledali šta se dešava, kao i revizori koji su samo pitali kao “je li vas to napao” (a pri tom su sve vidjeli). 

Ovo se desilo na Skenderiji i odmah smo izašle iz tramvaja. Ja sam dobro, nije mi ništa hvala Bogu, ali eto čuvajte se i starijih deda više nego migranata.

I da ako je neka od vas prepoznala oca ili dedu da je ispričao ovu priču da mu se desilo neka ga pozdravi i nek se zahvali Bogu što smo bile u tolikom šoku da ni jedna od nas 3 nije mogla da okrene broj policije”. (Preuzeto sa Pretty Woman Foruma). 

  

Gdje su nestali oni koji će štititi slabije, kada ćemo prestati zatvarati oči i glasno progovoriti. Zbog ove šutnje ubijen je Denis Mrnjavac, zbog sklopljenih očiju stradali su oni slabiji. 

Sramimo se! 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA