13.8 C
Sarajevo
28.03.2024

Crveni križ Federacije BiH dostavio humanitarnu pomoć Petrinji

Više od 200 deka, 100 vreća za spavanje,  jastuka i jorgana, posteljine, električnih grijalica, različitih higijenskih sredstava kao i 10.000 sardina u konzervi, 3,3 tone brašna, šećera, ulja, tjestenine, dječije hrane i slično isporučeno je danas Crvenom križu Petrinje.

Ukupna procijenjena vrijednost donacije je oko 38.000 KM za 13.700 artikala.

– Osim ove pomoći, koja je sakupljanja prema iskazanim potrebama Hrvatskog Crvenog  križa ubrzo će biti uručen i ček sa novcem, koji je prikupljen pozivanjem na humanitarni broj Crvenog križa FBiH – 17023 – navodi se u saopćenju CKFBiH.

- OGLAS -

Bh. građani su od 29. decembra, kada je otvoren humanirani broj za stanovništvo ugroženo zemljotresom u Hrvatskoj, do kraja januara pozvali ukupno 113.186 puta.

U prikupljanju ove humanitarne pomoći učestvovali su Crveni križ Unsko-sanskog i Zeničko-dobojskog kantona, te društva Crvenog križa Žepča, Usore,  Novog Travnika,  Travnika,  Grada Mostara i Općine Kupres.

Crveni križ Federacije će i dalje, kako je to bila praksa i do sada, u duhu solidarnosti i humanosti nastaviti podržavati sve one kojima je podrška potrebna, saopćeno je iz Crvenog križa Federacije BiH.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA