Sport
UEFA pokrenula istragu zbog incidenata na utakmici Kosovo - Rumunija: Domaćini imali skandalozan transparent Meč u Bukureštu prekinut je u 20. minuti nakon što je na tribini na kojoj su bili navijači Rumunije istaknut transparent “Kosovo je Srbija“.
#

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) saopćila je da je pokrenula istragu zbog incidenata koji su se dogodili na utakmici između Rumunije i Kosova u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine, javlja Anadolu.

U saopćenju se navodi da je protiv Fudbalskog saveza Rumunije pokrenuta istraga zbog rasističkih događaja tokom utakmice, transparenta sa provokativnim porukama, bacanja predmeta na teren, paljenja baklji na tribinama i puštanja navijača da budu na stepenicama između tribina.

Rumunija je savladala selekciju Kosova, rezultatom 2:0, u meču koji se ove sedmice igrao u okviru Grupe ”I” kvalifikacija za UEFA EURO 2024.

Meč u Bukureštu prekinut je u 20. minuti nakon što je na tribini na kojoj su bili navijači Rumunije istaknut transparent “Kosovo je Srbija“. 

Meč je prekinut i nastavljen nakon pauze koja je trajala više od 40 minuta.

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.