2 C
Sarajevo
27.04.2024

LeBron ne želi društvenu poruku na dresu: Već sam izabrao šta će mi pisati na leđima

Najbolji košarkaš svijeta u posljednjih dvadesetak godina LeBron James, uvijek je bio aktivan kada je riječ o društvenim problemima u Americi, ali je sada za tamošnje medije rekao kako u finišu NBA sezona na leđima neće nositi nikakvu društvenu poruku.

NBA je ovih dana sačinila listu poruka koje igrači mogu odabrati i staviti na svoj dres umjesto prezimena, ali LeBron je odlučio da to ne učini.

“Zapravo sam izabrao da mi na leđima piše samo moje prezime. Poštujem listu poruka koju je odobrila NBA i podržavam svakoga ko želi da nosi poruku na svojim leđima. To nije nešto što je bitan dio moje misije i mog cilja”, izjavio je James.

- OGLAS -

“Volio bih da sam imao udjela u donošenju odluke koje poruke mogu da se nađu na dresovima. Nisam bio uključen u tu odluku, ali to je u redu. Ne moram da imam poruku na dresu da bi ljudi znali da sam aktivan u borbi protiv neravnopravnosti”, dodao je Kralj.

NBA sezona će se nastaviti 30. jula u Orlandu u specijalnim uslovima koje diktira pandemija korona virusa, a do sada se 285 od 350 igrača odlučilo da na leđima nosi poruke društvene prirode.

“Tim se lako vratio na staru formu od prije pauze. Kao da nikada nismo ni prestajali”, izjavio je LeBron, čiji su Lakersi jedni od najvećih favorita za osvajanje titule po nastavku takmičenja.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA