Sport
Upozorenje svima koji namještaju mečeve: FIFA izbacila klub u niži rang Disciplinski komitet FIFA-e iskoristio je pravo na radikalan potez, jer je iz lige izbacio kenijskog prvoligaša Zoo Kericho FC.
#

Zoo FC nalazi se na posljednjem mjestu kenijske Premier lige, ali se u ovom društvu više neće takmičiti jer je FIFA poduzela korake i izbacila klub iz elite.

Razlog je namještanje mečeva, a u FIFA saopštenju navodi se da je klubu potvrđena odgovornos za aktivnosti povezane sa namještanjem fudbalskih utakmica i takmičenja.

“Zoo FC je ovime isključen iz Premier lige za sezonu 2020/2021 od trenutka donošenja odluke. FIFA naređuje ispadanje prvog tima u drugi rang takmičenja za narednu sezonu”, navodi se u saopštenju Disciplinskog komiteta FIFA-e.

Ekipi Zoo FC naređuje se, također, da FIFA-i dostavi u narednih 30 dana plan prevencije i edukacije kako bi se ovakve stvari isključile iz fudbala.

Ovaj potez FIFA-e upozorenje je za sve klubove širom svijeta kakve posljedice krovna kuća fudbala za namještanje utakmica može odrediti.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.