Sport
Uspio je da preživi logore u Omarskoj i Manjači, ali ovo, nažalost nije: Navijači "Crystal Palacea" odali počast preminulom šefu obezbjeđenja Ademu Gredelju (VIDEO) Adem Gredelj je prijeklom iz Prijedora, kao mlad prošao je torturu logora Omarske i Manjače, u Englesku je stigao početkom 1993. godine, a nakon oporavka odmah se uključio u biznis vezan za obezbjeđivanje lica i objekata
#

Nedjeljnu utakmicu engleske Premier lige između Crystal Palacea i Leicester Cityja tužnim povodom obilježio je jedan Bosanac.

Naime proteklog vikenda, srčani udar u Londonu pokosio je 52-godišnjeg Adema Gredelja, inače, šefa obezbjeđenja prvog tima kluba iz Londona.

Ljekari su se više sati borili za njegov život, nažalost, pomoći nije bilo.

Njegov klub Crystal Palace je u znak poštovanja prema rano izgubljenom članu, utakmicu odigrao sa “crnim florom” oko ruke, a u 52. minuti cijeli stadion je prigodnim aplauzom odao počast šefu svog obezbjeđenja.

Adem Gredelj je prijeklom iz Prijedora, kao mlad prošao je torturu logora Omarske i Manjače, u Englesku je stigao početkom 1993., a nakon oporavka odmah se uključio u biznis vezan za obezbjeđivanje lica i objekata.

Zbog svoje stručnosti i posvećenosti poslu, prije nekoliko godina dobio je ovu izuzetnu važnu poziciju u Crystal Palaceu.

Iza njega su ostali supruga, sin i kćerka. Tačan datum dženaze u Londonu i ukopa u Prijedoru bit će nakandno objavljen.

Dirljivom porukom na oficijelnoj web stranici FC Crystal Palace od Adema Gredelja su se oprostili i članovi kluba.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.