Sport
Utakmica Široki Brijeg – Sarajevo odlučuje i na kojem stadionu će se igrati sarajevski derbi Derbi susret 22. kola Premijer lige na Pecari od 18 sati igraju Široki Brijeg i Sarajevo.
#

Duel je to trenutno trećeplasirane ekipe i aktuelnog lidera, kojI po tradiciji privlači mnogo pažnje. Sarajevo se nalazi u velikom naletu i na pragu je titule prvaka, dok se domaći sastav bori za mjesta koja vode u Evropu i ovaj susret im je od velikog značaja.

Uz to, ovo je posljednja utakmica regularnog dijela prvenstva, nakon koje će biti poznat i konačan plasman timova, na osnovu kojeg će se po principu Bergerove tabele formirati raspored za treći dio takmičenja.

Ostala je samo nepoznanica da li će treći biti Široki Brijeg ili Željezničar. U slučaju pobjede ili neriješenog rezultata, tim sa Pecare će završiti na trećoj poziciji. Ipak, ukoliko slavi Sarajevo, što bi bilo prvi put u historiji Premijer lige, treće mjesto će zauzeti Željezničar sa istim brojem bodova, ali i boljim međusobnim skorom od Širokog (3:0, 2:3).

Večerašnja utakmica na Pecari ponudit će odgovor i na kojem stadionu će se igrati sarajevski derbi. U situaciji ako Željezničar bude četvrti, sarajevski derbi bi se igrao u 26. kolu na Koševu, a ukoliko Plavi budu treći, derbi će se igrati u 25. kolu na Grbavici.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.