Sport
Vahid Halilhodžić ima ideju kako odati počast Emilianu Sali U trenucima dok se čeka potvrda tragične smrti Emiliana Sale, Vahid Halilhodžić najavio je pohod Nantesa prema finalu francuskog Kupa u počast svog bivšeg nogometaša...
#

Argentinski 28-godišnji napadač trebao je ove zime promijeniti dres Nantesa za koji je igrao kroz četiri sezone i karijeru nastavitu u Cardiffu, uz 15 miliona funti odštete bivšem klubu.

No, sudbina je htjela da se njegov avion sruši na putu prema Walesu, a potraga koja je trajala danima otkrila je na kraju da se ostaci aviona nalaze u La Mancheu.

U trenucima kad se čeka potvrda smrti ovog nogometaša, tuga je zavladala i u Cardiffu i u Nantesu, a posebno su tragedijom pogođeni bivši suigrači i trener te mu se žele odužiti velikim sportskim uspjehom.

'Ako ždrijeb Kupa bude dobar, zašto ne ući u finale. Tako bismo mu odali počast,' izjavio je Vahid Halilhodžić nakon pobjede protiv Toulousea i plasmana u četvrtfinale francuskog nacionalnog Kupa.

'Ovo je za nas praktički novi početak. Još uvijek smo krhki, ali svaka pobjeda će očvrsnuti naš um i želimo nastaviti tim putem,' naglasio je bosansko-hercegovački stručnjak čija ekipa nije bila u stanju igrati nakon vijesti o nestanku Sale pa je prethodni dvoboj Kupa protiv L'Entente Sannois Saint-Gratien bio odgođen na nekoliko dana...

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.